Capella Vocale

Het koor Capella Vocale, een kamerkoor uit Leiden heb ik zelf opgericht in 1996, ter ondersteuning van de amateurstudie koordirectie en de opleiding koordirectie aan het conservatorium bij Harold Lenselink en Johan Rooze.
Het koor is na mijn eindexamen in 2002 blijven bestaan. Dit koor, waar ik mee heb mogen experimenteren om met allerlei stijlen van de muziek in aanraking te komen, was een geweldige uitdaging én is dat nog steeds.
Ieder koorlid studeert de muziekstukken van tevoren thuis in, zodat er bij de repetities zo weinig mogelijk tijd besteed hoeft te worden aan ´het noten studeren´ en er ruimte is voor muzikale afwerking van de stukken.
De concerten zijn over het algemeen erg afwisselend met muziek van de middeleeuwen tot klassiek, van barok tot hedendaags. Zowel voor de zangers als het publiek is dit erg aangenaam.

Tijdens de repetities besteed ik veel aandacht aan stem- en koorvorming. Deze vinden plaats op maandagavond van 20.15 – 22.15 uur in de PetrusKerk te Leiden, Lammenschansweg 40a.
www.capellavocale.nl

Dameskoor parochie Heilige Willibrordus (locatie St. Agatha)

Vanaf 2003 ben ik dirigent van het dameskoor van de Parochie Heilige Willibrordus (locatie St. Agatha) in Lisse.
Dit koor zingt bij de uitvaart- en huwelijksmissen.

Ik zoek de muziek uit in samenspraak met de pastoor en de familie om een zo persoonlijk mogelijke dienst voor de nabestaanden voor te bereiden. Diep respect heb ik voor deze mensen omdat ze vaak kort van tevoren vrijwillig hun tijd opofferen om mee te zingen in het koor.
Bij de huwelijksmissen komen de bruidsparen altijd bij mij thuis om de wensen van de muziek samen door te nemen. Zodat ook hier een persoonlijk karakter en de muziekkeuze naar voren komt.

De repetities vinden plaats op maandagmiddag van 13.30 – 14.30 uur in het Paus Franciscus Huis te Lisse, Heereweg 271

www.willibrordusbollenstreek.nl 

Cantorij Maarten Luther te Den Haag

Sinds april 2012 ben ik cantor van de Evangelisch Lutherse Kerk in Den Haag.
De Lutherse kerk heeft de naam een zingende kerk te zijn. Maarten Luther zélf schreef en componeerde tal van liederen, waarvan enkele liederen opgenomen zijn in het nieuwe liedboek van 2013 (bijvoorbeeld lied 341, 721 en 898).

De cantorij `Maarten Luther´ bestaat sinds 1941 en ondersteunt ca. tien keer per jaar de gemeentezang in de eredienst en draagt bij aan de liturgie door het zingen van motetten, antifonen, liedzettingen, anthems (lofzangen) etc.

Er wordt gerepeteerd op dinsdagavond van 20.00 – 22.00 uur in de kerk, Lutherse Burgwal 7-9.
www.luthersdenhaag.nl

Actueel